Logo Young Medical
  Pseudofolliculitis barbae of pili incarnati, beter bekend als scheerirritatie of ingegroeide haartjes, is de medische term voor ernstige huidirritatie veroorzaakt door ontharing.

  Pseudofolliculitis barbae kan in twee groepen ingegroeide haren worden ingedeeld:

  • Extrafolliculair haar is haar dat uit het haarzakje, maar terug in de huid groeit.
  • Transfolliculair haar groeit niet uit het haarzakje, maar direct onder de huid. Hierdoor ontstaan bultjes, puistjes en andere vormen van irritatie en ontstekingen.

  Folliculitis barbae komt bij mannen meestal voor op het gelaat, in de hals en in de schaamstreek. Bij vrouwen manifesteert het zich vnl. onder de oksels, op de bikinilijn en/of benen. Bij het scheren maakt men de uiteinden van de (geschoren) haren scherper. Wanneer een kortgeschoren haartje in de huid groeit kunnen kleine, rode scheerbulten ontstaan, met infectie, jeuk en een ingroeiend haar als gevolg.

  Pseudofolliculitis barbae komt vnl. voor bij mensen van Mediterrane, Aziatische en Afrikaanse origine, alsook bij mensen met krullende haren. Ook mensen met een gevoelige huid zijn meer vatbaar voor folliculitis barbae. Indien deze indicatie onbehandeld blijft of niet voorkomen wordt, kan het resulteren in littekenvorming.

  Yellow Medical specialist

  Vind een specialist

  Ontdek welke professionals in je buurt je verder kunnen helpen.

  Heb je andere klachten?

  Ontdek alle medisch en cosmetische behandelingen waar we je mee verder kunnen helpen.

  Cocoon Medical heeft een nieuwe generatie ontharingslasers ontwikkeld. De Elysion-pro 3500W ontharingslaser vormt de krachtigste en meest veelzijdige draagbare ontharingstoestel op de markt dankzij haar veelzijdige werking en doeltreffendheid.


  Dam, samenistore nimint doloria quiscimus molor sitecuptate pa porempost, sincidunt, omnis dis ilias et velit quis desti tet fuga.

  Dam, samenistore nimint doloria quiscimus molor sitecuptate pa porempost, sincidunt, omnis dis ilias et velit quis desti tet fuga.


  Indicaties

  Specialisaties
  • Dermatoloog
  • Esthetisch arts
  Cocoon Elysion-pro | Yellow Medical

  Cocoon Elysion-pro

  Draagbare en veelzijdige alex, diode en blend laser
  Het krachtigste, meest veelzijdige en doeltreffende draagbare ontharingstoestel op de markt. Ook geschikt voor huidletsels en -verjonging.
  Cocoon Primelase HR | Yellow Medical

  Cocoon Primelase HR

  Krachtigste alex, diode, Nd:YAG en blend laser
  Het Primelase HR multiplatform vormt het krachtigste (10.000W) en meest veelzijdige systeem op de markt.
  Jeisys LipoCel | Yellow Medical

  Jeisys LipoCel

  Het krachtigste HIFU systeem
  Het krachtigste niet-invasieve HIFU body contouring systeem op de markt.

  Onze apparatuur voor de effectieve behandeling van pseudofolliculitis barbae