Huidveroudering ontstaat doorgaans vanaf het 20ste à 25ste levensjaar, daar op deze leeftijd de natuurlijke productie van collageen en elastine begint af te nemen. Dit zorgt ervoor dat naarmate we ouder worden, iedereen te maken zal krijgen met rimpels, pigmentvlekken, enz. Door mechanische opwarming van het collageen kan een behandelaar de huid actief regenereren of verjongen.
De samenstelling van onze huid
De huid is het grootste menselijke orgaan en beschermt ons lichaam tegen penetratie van schadelijke invloeden van buitenuit. Zo wordt de huid dagelijks aangetast door de zon, wisselende weersomstandigheden en luchtvervuiling, alsook persoonlijke invloeden en levensgewoontes. Al deze factoren hebben een invloed op de algemene conditie van de huid, zoals de huidtint, huidelasticiteit, enz.
De huid is opgebouwd uit verschillende huidlagen; de epidermisvormt de bovenste opperhuid. Deze epidermis regenereert zichzelf elke 30 dagen door middel van hoorncellen die onderhuids naar boven worden gestuwd en heeft als voornaamste doel om het lichaam te beschermen tegen invloeden van buitenaf.
De dermis of lederhuid omvat een laag bindweefsel die onder het epitheel van de huid gelegen is. De onderste lagen van deze dermis bevatten vnl. collageen (+- 30%). Collageen is een lichaamseigen eiwit (proteïne) dat een belangrijk onderdeel vormt van het bindweefsel. Dit bindweefsel houdt de verschillende huidlagen bij elkaar. De lederhuid heeft haar naam dan ook te danken aan dit collageen. Bij looiing van een vacht verdwijnt het epitheel en verdicht het collageen zich tot datgene dat wij leder noemen.
De hypodermis of onderhuids bindweefsel omvat de voornaamste onderdelen van de huid, zoals oa. de haarfollikels, bloedvaten en is rijk aan collageen en elastinevezels.
Waarom treed huidveroudering op?
Huidveroudering ontstaat doorgaans vanaf het 20ste à 25ste levensjaar, daar op deze leeftijd de natuurlijke productie van collageen en elastine begint af te nemen. Dit zorgt ervoor dat naarmate we ouder worden, iedereen te maken zal krijgen met rimpels, pigmentvlekken, enz.
In welke mate deze huidveroudering plaatsvindt is afhankelijk van diverse factoren, die we al dan niet zelf in de hand hebben, zoals oa. bescherming tegen overmatig zonlicht, levensstijl, voeding, roken, erfelijkheid, enz.
Daarnaast wordt de huid bij het ouder worden ook steeds dunner door oa. een tragere celdeling en een stelselmatig verlies aan vet onder de epidermis.
Ook de zwaartekracht heeft een nadelige invloed op de huid. Verlies aan collageen en elastine in de huid resulteert naarmate we ouder worden in hangende huidzones. Dit is vnl. zichtbaar in het gelaat en onder de kin, maar ook op de buik, billen, bovenbenen, bovenarmen en boven de knieën.
Andere eigenschappen van huidveroudering zijn een droge huid, pigmentvlekken en fijne lijntjes of rimpels. Al deze indicaties zijn eenvoudig te behandelen.
Hoe kan je huidveroudering behandelen?
Een specialist kan de huid actief regenereren of verjongen aan de hand van mechanische opwarming van het collageen.
Heb je andere klachten?
Ontdek alle medisch en cosmetische behandelingen waar we je mee verder kunnen helpen.
Onze apparatuur voor een effectieve behandeling van huidveroudering

Jeisys UltraCel Q+
Veelzijdig HIFU systeem

Jeisys LipoCel
Het krachtigste HIFU systeem
