Logo Young Medical
  Hirsutisme is een frequente vrouwelijke aandoening die meestal erfelijk bepaald is en die zich uit in mannelijke secundaire haargroei. 5 tot 10 % van de vrouwen heeft er vóór de menopauze last van. We onderscheiden 2 vormen: hyperandrogenisme en hypertrichose. Beide zijn behandelbaar dankzij laserbehandeling.
  Hyperandrogenisme

  Androgenen of mannelijke hormonen zijn bij vrouwen in kleine hoeveelheden aanwezig. Bij hyperandrogenismeveroorzaakt een overproductie van androgenen ongewenste haargroei. Wanneer deze androgenen te veel in aantal toenemen worden de haarzakjes gestimuleerd tot het vormen van stevige, donkere terminale haren, vnl. in de snor- en baardstreek, op de borst, de rug, de buik en de bovenbenen.

  Zogenaamd disfunctioneel hirsutisme wordt veroorzaakt door een toegenomen afscheiding van mannelijke hormonen door de bijnier of eierstokken. Hier ligt geen onderliggende aandoening aan de basis. Het polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS)is een endocriene stoornis waarbij de eierstokken van de vrouw cysten bevatten en de hormonenhuishouding in de war gestuurd wordt. Dit syndroom gaat meestal gepaard met onregelmatige menstruaties en soms met onvruchtbaarheid en/of overgewicht. In zeldzame gevallen is het hirsutisme te wijten aan een probleem met de bijnieren. (bv. Cushing syndroom).

  Ook sommige geneesmiddelen, zoals bv. hormonen, de anticonceptiepil en anabole steroïden kunnen hirsutisme veroorzaken. 
  Yellow Medical specialist

  Vind een specialist

  Ontdek welke professionals in je buurt je verder kunnen helpen.

  Heb je andere klachten?

  Ontdek alle medisch en cosmetische behandelingen waar we je mee verder kunnen helpen.

  Onze apparatuur voor de behandeling van ongewenste haargroei

  Cocoon Medical heeft een nieuwe generatie ontharingslasers ontwikkeld. De Elysion-pro 3500W ontharingslaser vormt de krachtigste en meest veelzijdige draagbare ontharingstoestel op de markt dankzij haar veelzijdige werking en doeltreffendheid.


  Dam, samenistore nimint doloria quiscimus molor sitecuptate pa porempost, sincidunt, omnis dis ilias et velit quis desti tet fuga.

  Dam, samenistore nimint doloria quiscimus molor sitecuptate pa porempost, sincidunt, omnis dis ilias et velit quis desti tet fuga.


  Indicaties

  Specialisaties
  • Dermatoloog
  • Esthetisch arts
  Cocoon Elysion-pro | Yellow Medical

  Cocoon Elysion-pro

  Draagbare en veelzijdige alex, diode en blend laser
  Het krachtigste, meest veelzijdige en doeltreffende draagbare ontharingstoestel op de markt. Ook geschikt voor huidletsels en -verjonging.
  Cocoon Primelase HR | Yellow Medical

  Cocoon Primelase HR

  Krachtigste alex, diode, Nd:YAG en blend laser
  Het Primelase HR multiplatform vormt het krachtigste (10.000W) en meest veelzijdige systeem op de markt.
  Jeisys LipoCel | Yellow Medical

  Jeisys LipoCel

  Het krachtigste HIFU systeem
  Het krachtigste niet-invasieve HIFU body contouring systeem op de markt.